

Eritrit sau eritritolul este un substituent natural care se aseamana cu zaharul atat la gust cat si la aspect, dar fara efecte secundare tipice zaharului, avand un aport caloric scazut, capacitatea sa de indulcire fiind de circa 70% din cea a zaharului continand doar 5% din caloriile acestuia.
Eritrit sau eritritolul este un substituent natural care se aseamana cu zaharul atat la gust cat si la aspect, dar fara efecte secundare tipice zaharului, avand un aport caloric scazut, capacitatea sa de indulcire fiind de circa 70% din cea a zaharului continand doar 5% din caloriile acestuia. Se gaseste in mod natural in pere si struguri, dar la nivel industrial este extras din porumb si drojdie de bere.
Din ce se obtine eritritolul?
Eritritolul este facut din zaharuri extrase din plante. Zaharurile sunt amestecate cu apa si fermenti naturali si sunt lasate la fermentat. Din aceasta compozitie este extras mai apoi eritriolul. El este filtrat, lasat sa se cristalizeze si apoi uscat, iar produsul rezultat are o culoare alba gasindu-se sub forma de granule sau pudra.
Este recomandat:
Mod de ambalare: Punga de 1000g
Tara de origine: Ungaria