Jujube (Ziziphus Jujuba)

Jujube este un arbore chinez rar, denumit şi Ziziphus zizyphus. Acest arbore este cultivat în India, Rusia, Orientul Mijlociu, estul Europei şi în special în China. Fructele şi seminţele au fost folosite de către medicina tradiţională chineză şi coreeană.

In seminţele de Jujube există o serie de alcaloizi şi alte substanţe chimice care au rolul de a preveni anxietatea, oferind celulelor şi o protecţie antioxidantă mai mare. Jujube se numară printre plantele cele mai folositoare în tratarea insomniei precum şi a altor afecţiuni. Fructul de jojobe conţine 18 aminoacizi din cei 24 de care organismul nostru are nevoie.

Deţine proprietăţi medicinale şi este recomandat adesea de adepţii medicinei alternative. Conţine şi o varietate de acizi organici, printre care se numară şi acidul betulinic.

Conţine de 100 de ori mai multă vitamina C decât merele şi de 20 de ori mai multă decât citricele. Jujube are şi un conţinut bogat de minerale, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu si zinc.De asemenea conţine vitaminele B1, B2,   B3, B6. In medicina chineză fructul Jujube ucide paraziţii şi viermii intestinali din organism.

De asemenea fructul Jujube stimulează sistemul imunitar, protejează celulele din organism, este analgezic, scade tensiunea arterială, tratează gâtul inflamat, suprimă pofta de mancare, îmbunătăţeşte metabolismul, calmează stomacul, inhibă infecţiile gastro-intestinale.

Nu în ultimul rând îmbunătăţeşte peformanţele sexuale, creşte nivelul de energie al organismului.