Ghimbir (Zingiber officinale)
Ghimbir (Zingiber officinale) este o ă erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat în uleiuri eterice. Ghimbirul e deosebit de prețuit în bucătăriile orientale cum ar fi cea chineză, indiană, tailandeză, etc.
Ghimbirul este considerat un tratament minune pentru diverse afecţiuni. A fost studiat şi s-a demonstrat că are efecte spectaculoase asupra sănătăţii.
În prezent, cercetările au scos la iveală şi anumite proprietăţi anticancerigene ale ghimbirului. Studiile sunt în derulare şi se analizează eficienţa ghimbirului în tratarea cancerului de colon şi ovarian.
Potrivit specialiştilor în Ayurveda, o digestie eficientă apără organismul de boli cronice. Ghimbirul este una dintre cele mai puternice arme pentru stimularea digestiei, după cum arată cercetările. Odată ingerat, ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie.
Dacă te confrunţi adesea cu stări de greaţă, ai o senzaţie de greutate după ce ai mâncat mai mult este recomandat să bei un ceai călduţ de ghimbir. Acesta calmează stomacul şi ajută la digestie.