Alimente dietetice
Alimentele dietetice devin din ce in ce mai populare si aceasta pentru ca le permit oamenilor sa isi satisfaca unele pofte avand totodata un aport mic de calorii. Ele sunt reprezentate de acele alimente destinate cu precadere in dietele care se doresc a fi hipocalorice, dar sunt utile si in alte diete, cum ar fi cele pentru pofticiosi sau pentru cei care obisnuiesc sa consume mai multa hrana la o singura masa si scaderea portiilor este dificila.
In tot cazul, alimentele dietetice au mai putine calorii decat alimentele obisnuite si aceasta datorita tehnicilor de obtinere, care scad cantitatea de zahar sau il inlocuiesc cu indulcitori artificiali, folosesc fibre sau fainoase din cereale integrale, reduc considerabil cantitatea de grasimi, si uleiurile presate la rece care sunt recomandate pentru o dieta sanatoasa.
Alimentatia dietetica insa, nu se adreseaza doar oamenilor atinsi de vreo afectiune, ea reprezentand un rol activ in prevenirea bolilor, constinuindu-se deci, intr-un factor profilactic de importanta majora. De aceea, in lumea moderna, in care alimentatia conventionala si-a dovedit nocivitatea, apelarea la produsele dietetice, poate decat sa aduca beneficii organismului uman.