Maca (Lepidium meyenii)

Maca Maca (Lepidium meyenii) sau „ginseng andin” crește în Peru, Bolivia, Paraguay și Argentina, dar este în principal cultivată în zone din munții Anzi din Peru rezistănd la acele altitudini înalte. Maca este cultivată de secole ca aliment, dar şi ca plantă medicinală deoarece are proprietăți nutritive și afrodisiace excepționale.

Partea folosită din aceasta plantă este radacina, care este uscată şi transformată în pudră. Are forma unei ridichi şi este de mărimea unui cartof.

Maca este foarte bogată în proteine, conține glucozinolați, acizi aminați (lizina, metionină, triptofan), oligo-elemente (fier, cupru, zinc, sodiu, potasiu, calciu și iod), alcaloizi, dar și substante care acționează direct asupra sistemului hormonal, atât la bărbați cât și la femei.

Maca este capabilă să revitalizeze orice libidou aflat în prag de declin şi ameliorează unele dintre simtomele menopauzei, fără efecte secundare.